Al negen jaar vind je het frituristenkoppel achter het verse frituurvet in hun zaak aan de Grotenbergestraat 2 bij het buitenrijden van centrum Zottegem. “Van bij aanvang vond je loaded fries op onze kaart”, vertelt Stefan De Coster. “Onze eerste was de Zot van ’t Friethuis.”

Huisbereid

“Bij loaded fries krijg je een pakje friet met alles op en aan”, vervolgt De Coster. “Bij onze Zot van ’t Friethuis betekent dit verse frieten met huisbereide stoofvleessaus, krokante bitterballen, onze unieke huismayonaise en pittige curryketchup. Afwerken doen we met gedroogde uitjes en een vleugje satékruiden.”

Een smaakbom die de perfecte balans biedt tussen hartig en kruidig en inmiddels een vaste plek heeft veroverd in het hart van onze klanten. Zo omschrijft Stefan De Coster de Zot van ‘t Friethuis. “Deze populaire creatie, bestaande uit verse frieten met huisbereid stoofvleessaus, krokante bitterballen, onze unieke huismayonaise en pittige curryketchup, wordt afgewerkt met gedroogde uitjes en een vleugje satékruiden. Dit gerecht heeft zich in korte tijd ontpopt tot een absolute favoriet onder de klanten van ‘t Friethuis en blijft een vaste waarde op ons menu”, vertelt Stefan.

Ter aanvulling op dit iconische gerecht lanceert ‘t Friethuis nu twee nieuwe culinaire verrassingen: de Crunchilienne en het Roodkapje. “De Crunchilienne is een verrukkelijke combinatie van verse frietjes met een platte krokante boulet, overgoten met huisbereidde stoofvleessaus en andalousesaus. Dit smaakvolle gerecht wordt afgewerkt met gedroogde uitjes en een vleugje satékruiden, wat zorgt voor een krokante en kruidige sensatie bij elke hap. Een gedurfde en verrassende creatie die de echte frietliefhebber zeker zal bekoren. Het Roodkapje friet biedt een verrassende twist op klassieke smaken. Heerlijke verse frietjes worden geserveerd met in stukjes gesneden boulet, overgoten met een zoete kriekensaus en afgewerkt met gedroogde uitjes en satékruiden. Een harmonie van zoet en hartig die zowel vertrouwd als vernieuwend aanvoelt”, zegt Stefan.

Wie de populaire frituursnack Roodkapje wil proeven kan dat voortaan ook doen in ’t Friethuis in Grotenberge.

De lancering van het Roodkapje is een initiatief van ondernemers Jeroen De Vroede en Ward Nechelput van de HLN-podcast Suikernonkels waarin ze op zoek gaan naar het spreekwoordelijke ‘Gat in de markt’. Met het Roodkapje zetten ze alvast stappen in de goeie richting want hun snack is een echte hype geworden.

“Het Roodkapje friet biedt een verrassende twist op klassieke smaken”, klinkt het vanuit ’t Friethuis. “Heerlijke verse frietjes worden geserveerd met in stukjes gesneden boulet, overgoten met een zoete kriekensaus en afgewerkt met gedroogde uitjes en satékruiden. Een harmonie van zoet en hartig die zowel vertrouwd als vernieuwend aanvoelt.”

Foodtruck van ’t Friethuis ‘ Bicky On The Road ’te gast in Het huis op VRT

Onze Foodtruck in het huis
Aster Nzeyimana verrast en content met de Bicky Mexicano
Ook een feestje?